Buiktyfus is nu niet bepaald een leuk souvenir!

Wanneer je op vakantie wilt, dan zul je je goed moeten voorbereiden. Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat je paspoort nog geldig is en anders een nieuw exemplaar aanvragen. Ook zul je, in veel gevallen, een visum moeten regelen. En dan moet je nog boeken. Waar wil je precies naar toe, hoe lang blijf je weg en wat ga je daar doen. Het kan erg verstandig zijn om alle excursies die je in het (verre) buitenland wilt gaan doen al in Nederland te boeken. Maar er is meer. De gezondheidszorg en de hygiëne in andere landen is niet altijd van een even hoge kwaliteit als in Nederland. Zo kun je in (veel) andere landen nog buiktyfus oplopen.

Je kunt heel ziek worden van buiktyfus

Buiktyfus ontstaat door een slechte hygiëne. Wanneer je, bijvoorbeeld, in een hotel logeert waar de kok het niet zo nauw neemt met de hygiëne kun je heel ziek worden. Je kunt er op rekenen dat jij, als gezond mens, toch hartstikke ziek kan worden van de bacterie die buiktyfus veroorzaakt. Deze bacterie bevindt zich in ontlasting, urine en bloed. Wanneer de kok in je hotel zijn handen niet goed wast, kan zo iedereen in het hotel besmet raken met buiktyfus. Ook als je niets van zijn eten eet, maar alleen al de deurknop aanraakt die hij heeft aangeraakt. Daar moet je toch niet aan denken?

En wat denk je van Hepatitis B?

Ook Hepatitis B is een ziekte die nauwelijks nog voorkomt in Nederland. In het buitenland is de kans hierop echter groter. Je kunt je beschermen tegen Hepatitis B op verschillende manieren. Om te beginnen is het, natuurlijk, belangrijk dat je ingeënt bent voor je vertrekt. Het gaat hier om 3 injecties met tussenpozen van 1 tot 5 maanden. Maar zelfs dan zul je nog alert moeten blijven. Zo is het vooral van belang dat je logisch blijft nadenken.

Logisch nadenken is altijd belangrijk

Maar in het geval van Hepatitis B helemaal. Zo moet je in het buitenland geen tattoos of piercings laten zetten, tenzij je weet dat er steriel wordt gewerkt. Ook moet je er geen kapper bezoeken of, op straat, je baard laten scheren. De scheermesjes zullen niet altijd na gebruik worden vervangen en dat kan een groot gevaar opleveren. Nog een belangrijk iets: ook als je nog niet weet of je seks gaat hebben in het buitenland, neem altijd zelf condooms mee. De condooms in Nederland zijn, gegarandeerd, van goede kwaliteit en kunnen heel veel ellende voorkomen!

Geef een reactie