De keuken verbouwen

Heb jij al jaren dezelfde keuken en zou je wel wat verandering willen zien? Dan is het de hoogste tijd om de keuken te verbouwen. Dit is alleen niet iets wat je van de een op de andere dag kunt doen. Bij het verbouwen van een keuken komen veel voorbereidingen kijken. Deze blog bespreekt een aantal stappen die je moet doorlopen. 

Keukenontwerp

Ga jij je keuken verbouwen? In dat geval is het goed om eerst na te denken over het ontwerp van de keuken. Hierbij kijk je naar hoe de keuken het beste kan worden ingedeeld. Ook maak je tekeningen, zodat je bij de opbouw van de keuken rekening kan houden met alle afmetingen. 

Stijl 

Iedereen heeft een andere smaak als het aankomt op het inrichten van een woning. Je zult dan ook niet gauw dezelfde keuken zien in verschillende woningen. Als je de indeling hebt bepaald, kun je op zoek gaan naar de stijl die jou en je partner het meeste aanspreekt. Ga je voor strakke lijnen, grijze tinten en metalen accenten? Of houd je van kleurrijke keukens met veel accessoires? Tip: bezoek samen de woonboulevard en balder door keukenmagazines. Hier kun je veel inspiratie opdoen. 

Loodgieter inschakelen

Een keuken verbouwen, kun je niet helemaal zelf. Je zal altijd een loodgieter moeten laten langskomen die naar de keuken kan kijken. Dit doe je pas wanneer de oude keuken compleet verwijderd is. De loodgieter zal namelijk aandacht besteden aan elektra, leidingwerk en ventilatiekanalen. Het is belangrijk dat alles op de goed plek ligt voordat je de nieuwe keuken gaat installeren. 

Opbouwen en afkitten

Nadat de loodgieter is geweest, kan het echte werk beginnen. Je kunt eindelijk van start gaan met de opbouw van de keuken. Dat betekent kasten plaatsen, tegels leggen, aanrechtblad bevestigen en meer. Het is belangrijk dat je in deze fase goed rekening houdt met de tekeningen van alle afmetingen van de keuken. Doe je dit, dan zal alles probleemloos moeten verlopen. Ook is het handig als je alle klusspullen overzichtelijk opruimt na iedere klusdag. Gebruik bijvoorbeeld gripzakjes om schroeven en spijkers te organiseren. Zodra het opbouwen vrijwel klaar is, heb je nog slechts één taak. Je moet ervoor zorgen dat alle naden worden afgekit zodat ze waterdicht zijn. Dit is een essentiële stap in de verbouwing van je keuken, want zonder dit loop je het risico waterschade te krijgen in de toekomst. Ook kan schimmelvorming zich voordoen als het kitten niet goed is uitgevoerd. 

Geef een reactie