Handige tips over inentingen en vaccinaties in Afrika

Als je van plan bent om Afrika te gaan bezoeken, is het belangrijk om je in te lezen over de benodigde reisvaccinaties. Deze verschillen per land, dus informeer je goed voordat je vertrekt. Sommige vaccinaties zijn verplicht, zoals de gele koorts vaccinatie voor reizen naar Ghana, Kenia en Nigeria. Daarnaast is het aan te raden om ook te vaccineren tegen hepatitis A, hepatitis B, tetanus en difterie. In sommige gevallen is het ook mogelijk dat je eenmalig of meerdere malen anti-malaria tabletten moet innemen. Dit is afhankelijk van het gebied waar je naartoe gaat en de tijd van het jaar. Verder is het belangrijk om goed bedekt te zijn wanneer je door malaria-gebieden trekt. Daarnaast is het verstandig om jezelf in te smeren met een DEET-houdende insectenspray of -lotion. In deze blog gaan we het hebben over vaccinaties voor ghana en inentingen voor Tanzania.

Handige tips voor vaccinaties in Ghana

Malaria, gele koorts en DTP zijn drie aandoeningen die je kunt oplopen tijdens jouw reis naar Ghana. Hoewel de kans op het oplopen van deze aandoeningen niet heel erg groot is, is het wel verstandig om je te laten vaccineren en je te laten informeren over de vaccinaties voor ghana. Er zijn verschillende soorten malaria pillen die je kunt slikken om malaria te voorkomen. Gele koorts is een virale aandoening die je via muggenbeten oploopt. Je kunt gele koorts voorkomen door je te laten vaccineren. Deze vaccinatie is overigens verplicht om naar Ghana te reizen. DTP is een aandoening die je via contact met besmette personen of voorwerpen oploopt. Je kunt je hiertegen vaccineren met de DTP-vaccinatie. Dit wordt sterk aangeraden wanneer je naar Ghana reist. Andere aanbevolen vaccinaties zijn: de mazelen, rabiës en Hepatitis A.

Handige tips voor inentingen voor Tanzania

Malaria is een veelvoorkomende, soms ernstige aandoening die wordt veroorzaakt door een infectie met parasieten. De meeste gevallen van malaria in Tanzania worden veroorzaakt door de plasmodium falciparum-parasiet. Gele koorts is een virale ziekte die voornamelijk voorkomt in Afrika en Zuid-Amerika. De ziekte wordt veroorzaakt door het gele koortsvirus en kan dodelijk zijn. Daarom is het belangrijk dat reizigers naar Tanzania zich laten vaccineren tegen deze aandoening. DTP is een vaccinatie dat helpt om deze drie infectieziekten te voorkomen. Het vaccin wordt aanbevolen voor alle personen die naar Tanzania reizen. Mazelen is een virale ziekte die vooral jonge kinderen treft en kan ernstige complicaties veroorzaken, zoals longontsteking of hersenvliesontsteking. Inentingen voor tanzania zijn niet verplicht. Echter worden ze wel sterk aanbevolen.

Geef een reactie