Last van wespen? Dit moet je doen 

Als je last hebt van wespen dan is dat zeer vervelend. Je wordt constant gestoord door dat vreselijk gezoem en de kans is ook groot dat je al een keer gestoken bent. De kans is erg groot dat er in de buurt een wespennest is, maar hoe ga je daar mee om? Je wilt namelijk niet gestoken worden door tientallen wespen omdat je aan het wespennest zit. Hier vind je meer informatie over wat jij moet doen als je last hebt van wespen. 

Vind het wespennest 

Als je uit het niets veel wespen bij jou in de omgeving ziet vliegen, dan is de kans enorm groot dat er ergens bij jou in de buurt een wespennest te vinden is. Wellicht zelfs in jouw tuin, huis of bedrijfspand. De eerste stap voor het bestrijden van wespen is het vinden van het wespennest. Dit kan soms een zeer moeilijke opgave zijn omdat wespen zich overal kunnen nestelen. Dit kan aan het plafond zijn, maar ook tussen wanden als er kieren zijn waar ze doorheen kunnen vliegen. Mocht je het wespennest niet kunnen vinden, dan is het slim om wespenbestrijding Groningen erbij te halen. Door hun ervaring weten ze precies waar het wespennest zich bevindt. 

 

Wespennest bestrijden 

Een wespennest moet zo snel mogelijk weggehaald worden. Wespen kunnen namelijk schade toebrengen aan je woning, tuin of bedrijfspand. Ook is de kans enorm groot dat jij een keer gestoken wordt en dat is zeer pijnlijk. Het is erg belangrijk om nooit zelf een wespennest te bestrijden. Wespen kunnen namelijk naar buiten komen als zij zich aangevallen voelen en kunnen jou dan aanvallen. Soms zitten er honderden wespen in een wespennest en als deze wespen jou allemaal aanvallen, dan moet je daarvoor naar het ziekenhuis. Het is daarom verstandig en erg belangrijk om een wespennest te laten bestrijden door bedrijven zoals wespenbestrijding Nijmegen

 

Wespen en wespennest voorkomen

In de tuin is het erg moeilijk om een wespennest te voorkomen. Dit heeft er mee te maken dat er eigenlijk geen bestrijdingsmiddelen bestaan zoals gif waardoor wespen zich niet gaan nestelen. Als het om een bedrijfspand of een woning gaat, dan kan je wespen voorkomen door de kieren dicht te maken. Vaak zitten er kieren onder het dak van een woning waar wespen doorheen kunnen vliegen. Wanneer deze dicht gemaakt zijn hebben de wespen geen schijn van kans. 

 

Geef een reactie