Mag je in Nederland je eigen wijn maken?

Wijnliefhebbers zijn altijd op zoek naar de nieuwste en lekkerste soorten wijn. Helaas kan het vinden van nieuwe en lekkere soorten wijn enorm lastig zijn. Dit heeft er grotendeels mee te maken dat er duizenden verschillende soorten wijn verkrijgbaar zijn, maar ook komt het doordat de nieuwste en lekkerste soorten wijn zeer snel uitverkocht kan raken. Dit is natuurlijk logisch want er zijn enorm veel wijnliefhebbers dus er is altijd vraag naar de nieuwste en lekkerste soorten wijn. Veel wijnliefhebbers vragen zich af of zij zelf ook wijn mogen maken en als dat niet mag, hoe zij het beste de nieuwste soorten wijn kunnen vinden. Je vindt daar meer informatie over in dit handige artikel. 

 

Zelf alcoholische dranken maken is helaas verboden 

In Nederland is het verboden om je eigen alcoholische dranken te maken. Dit heeft ermee te maken dat mensen hierdoor de accijns kunnen ontlopen en daarnaast is het maken van je eigen alcoholische dranken een zeer ingewikkeld proces. Tijdens het proces kan er letterlijk van alles mis gaan. Je kan hierbij denken aan brand, maar ook dat mensen een alcoholvergiftiging oplopen door het drinken van zelfgemaakt alcohol. Jaarlijks gaan hier wereldwijd tienduizenden mensen aan dood, vooral in landen waar alcohol verboden of erg duur is. Kortom, helaas mag jij in Nederland zelf geen wijn maken en ben je verplicht wijn aan te schaffen bij een supermarkt, webwinkel of een slijterij.

 

De nieuwste en lekkerste wijn vinden 

Als je de nieuwste en lekkerste soorten wijn, zoals nero d avola sicilia, wilt proberen dan is het natuurlijk vervelend en frustrerend als jij niet weet hoe je de nieuwste en lekkerste soorten wijn kan vinden. Het is dan handig om te weten dat je hiervoor het beste een exclusieve wijn webwinkel kan bezoeken. Wanneer er nieuwe soorten wijn op de markt zijn gebracht, dan worden deze soorten wijn altijd aangeboden op zulke webwinkels. De nieuwste soorten wijn zijn zeker niet altijd goedkoop, dus ga er maar vanuit dat je veel meer geld kwijt bent dan normaal. Mocht je niet slagen, dan is het handig om eens een beurs te bezoeken. Op deze beurzen laten producenten en handelaren hun nieuwste collectie zien. Je kan daar zeker niet alleen wijn bekijken, maar ook kan je verschillende soorten wijn proeven en aanschaffen. Deze beurzen worden enkele keren per jaar georganiseerd in Nederland, je hebt dus de mogelijkheid om dit op waarschijnlijk op korte termijn bij te kunnen wonen. dus er zijn genoeg mogelijkheden. 

 

Geef een reactie