Wat als je slachtoffer bent geworden van doorrijden na ongeval?

Betrokken raken in een ongeluk is op zich al erg genoeg, maar wat als de aanrijder dan ook nog eens nalaat om te stoppen? Doorrijden na een ongeval komt helaas vaak voor en slachtoffers hebben dan het gevoel helemaal in de kou te staan en nergens terecht te kunnen. Gelukkig is dit niet het geval en werd ook voor doorrijden na ongeval de nodige wet- en regelgeving voorzien om de slachtoffers ervan bij te staan, ook financieel. Hoewel het vervelend is en erg frustrerend dat iemand je aangereden heeft en niet eens even de moeite deed om te stoppen en hulp te bieden, zul je alle hulp krijgen die je nodig hebt, maak je daar vast en zeker geen zorgen over. De Nederlandse wetgever heeft in een goed alternatief voorzien om zich over slachtoffer van een doorrijden na een ongeval te bekommeren.

Wat doet het Waarborgfonds Motorverkeer?

Bij een doorrijden na ongeval is er geen gekende aanrijder op wie de geleden schade kan verhaald worden, maar dit wil niet zeggen dat je hier als slachtoffer minder rechten hebt. Als de aanrijding gebeurde met een motorvoertuig én als je het doorrijden na een ongeval binnen de 14 dagen na het ongeval hebt aangegeven bij de politie, heb je net dezelfde rechten als bij een ongeval zonder doorrijden. Alleen zal het in dit geval niet de aanrijder zijn die je kosten zal vergoeden, maar zul je een schadevergoeding ontvangen van het Waarborgfonds Motorverkeer. De schadevergoeding bestaat uit een schadeletselvergoeding en smartengeld. De herkomst van de gelden ligt dan wel ergens anders, maar voor jou verandert er in wezen niets. Je letselschade Enschede moet vergoed worden, wie de betaler van die vergoeding dan ook mag zijn.

Wat kan een letselschade advocaat doen in dit geval?

Een letselschade advocaat Utrecht zal je, ook in het geval dat de dader na het ongeval doorgereden is, bijstaan in je verdediging in de vorm van kosteloze rechtsbijstand. Als de dader van een ongeval doorgereden is, zal het Waarborgfonds Motorverkeer aanzien worden als de aansprakelijke partij en zal die dus de letselschadevergoeding en de rechtsbijstand van het slachtoffer moeten betalen. De rechtsbijstand zorgt ervoor dat je gratis hulp krijgt van een advocaat met letselschade als specialisatie om jouw rechten te doen gelden, ondanks de laffe daad van de tegenpartij.

Geef een reactie