Laat de zomer maar duren

We zitten al goed en wel een poosje in de herfst maar toch kunnen we de zomer nog niet laten gaan. Natuurlijk willen we deze zo lang mogelijk laten duren, al is het maar wanneer we doen alsof. Bijvoorbeeld omdat we recepten maken die ons terug doen denken aan de vakantie. In deze blog vertel ik hier meer over. Lees je mee?

De smaken mee naar huis

Want als je op vakantie gaat, dan kan je het natuurlijk niet laten om wat lekkere dingetjes mee naar huis te nemen. Zeker wanneer je met de auto bent, is dit heel erg makkelijk. Je zoekt gewoon de lekkerste ingrediënten op die specifiek gebonden zijn aan de streek waarin je je bevindt en voilà je creëert zo heerlijke recepten thuis met die specifieke ingrediënten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Griekse olijfolie.

Een recept idee vooraf

Een heerlijk voorgerecht dat we ook meenemen van de Griekse eilanden, is geroosterde aubergine. En het is heel erg simpel om deze lekkernij te maken. Je snijdt de aubergines doormidden, snijdt deze in en je kruidt beide helften. Vervolgens gaan ze in de oven voor aanzienbare tijd (afhankelijke van de grote van de aubergine hoe lang precies) en vervolgens kun je ze opdienen met een lekkere dip en bijvoorbeeld wat granaatappelpitjes. Een heerlijk voorgerecht dat zo op tafel staat, en waarbij je terug kunt denken aan de vakantie.

En ook eentje voor het hoofdgerecht

En natuurlijk mogen we het hoofdgerecht niet vergeten. Het is nu niet meer de tijd om buiten te gaan barbecueën, maar winterbarbecue wordt steeds populairder. Op internet staan tal van lijstjes en tips hoe je een winterbarbecue goed kunt voorbereiden en uitvoeren. Ook op die manier zorg je ervoor dat de zomerse sferen veel langer blijven hangen. En zo komen we ook weer opnieuw lekkere maaltijden voor in de winter. Dat haalt ons uit de wintersleur!

We mogen het dessert niet vergeten

Uiteraard mogen we het dessert ook niet overslaan. Dat is toch de gang waar de meeste mensen tijdens een maaltijd naar uitkijken. Voor het dessert kun je rauwe honing bestellen. We gaan voor een gezond dessert deze winter. Kies voor Griekse yoghurt met vers fruit en granola en slinger daar een klodder rauwe honing bovenop. Hartstikke zoet en ook nog eens fris en gezond. Zo zie je maar dat je niks op smaak hoeft in te leveren.

Eet smakelijk, ofwel: απολαύστε το δείπνο σας

Geef een reactie