Vormen van financiering

Als ondernemer ben je altijd bezig met het verzamelen van genoeg financiële middelen. Je hebt immers kapitaal nodig om te kunnen investeren in groei. Ben je bijvoorbeeld van plan om je eigen restaurant uit te breiden of wil je als franchisenemer nog een onderneming starten? Alles is mogelijk, zolang je maar genoeg geld hebt om de investeringen te kunnen bekostigen. Deze blog bespreekt een aantal mogelijke financieringsvormen. 

Onderhandse lening afsluiten 

Ben jij op zoek naar een autofinanciering, omdat je als ondernemer een bedrijfsauto nodig hebt? Het is dan een mogelijkheid om een onderhandse lening af te sluiten. Doorgaans zijn dit leningen die je afsluit bij mensen waarmee je bekend bent, zoals familie, vrienden of goede zakenrelaties. Er bestaat dus al direct contact tussen de geldnemer en -gever. De lening behoort tot het lang vreemd vermogen van een onderneming en gaat dan ook langer mee dan een jaar. Hiervan moet je je alvorens het afsluiten van de lening wel bewust van zijn. Je zult de komende jaren immers vastzitten aan aflossingen en renteverplichtingen. 

Een online persoonlijke lening

Naast een onderhandse lening kun je ook een ander soort lening afsluiten, namelijk een persoonlijke lening. Tegenwoordig kan dit gemakkelijk via het internet, bijvoorbeeld bij Findio. Financieren motor? Dat is geen probleem bij deze organisatie. Je leent eenmalig een bepaald bedrag en vervolgens betaal je per maand een vast aflossingsbedrag terug. Online kun je zelf je lening berekenen. Nadat je dit gedaan hebt, weet je precies wat je maandelijkse kosten zullen zijn. Vervolgens kun je de financiering aanvragen. Findio gaat aan de slag met je aanvraag en zal binnen de kortste keren reageren met een aanbod. Wanneer je hiermee akkoord gaat, ontvang je direct het geld op je lening. Eenvoudig toch?

Crowdfunding

Ben je een startende onderneming en wil je jouw product of dienst op de markt brengen? Dan is crowdfunding voor jou misschien wel de perfecte oplossing. Deze vorm van financieren is namelijk vooral populair onder starters. Je kunt kiezen tussen equity-based crowdfunding en reward-based crowdfunding. Bij de eerstgenoemde verkoop je aandelen van jouw bedrijf. De investeerders worden hiermee dus mede-eigenaar van je onderneming en hun investeringen kun je bij het eigen vermogen voegen. Wil jij 100% eigenaar blijven? Kies dan voor een reward-based crowdfunding. Hierbij investeren mensen in jouw project en geef je ze in de toekomst een beloning voor hun bijdrage. Deze beloning kun je zelf bepalen. Let wel op, je moet de beloning wel helder communiceren naar de backers van jouw campagne. Zo weten ze precies wat hen te wachten staan indien je startup successen behaalt. Het voordeel aan crowdfunding is dat je met weinig middelen een campagne kunt opzetten die je het benodigde kapitaal kan leveren. Daarnaast levert het naamsbekendheid. Mensen die jouw crowdfunding campagne tegenkomen op het internet, raken immers bekend met het nieuwe bedrijfsconcept. 

Geef een reactie