Wat te doen bij overlijden?

Als een goede vriend of familielid is komen te overlijden, dan zit je nu in een zware en zeer vervelende periode. Je wilt het liefst rouwen, maar er moeten ook erg veel zaken op orde gesteld worden want de overleden persoon had het wellicht zelf ook niet aan zien komen. Dat je met je handen in het haar zit, is volkomen begrijpelijk. Hier kan je meer informatie vinden over wat je te doen staat als een persoon komt te overlijden. 

 

Schakel een begrafenisondernemer in 

Het is erg belangrijk om zo snel mogelijk een begrafenisondernemer in te schakelen. Hij/zij helpt jou met de belangrijkste zaken omtrent de begrafenis. Samen met de begrafenisondernemer ga je een prachtige kist uitzoeken, maar ook een geschikt plekje op de begraafplaats. Ook gaat de begrafenisondernemer samen met jou een prachtige dienst voorbereiden en uitnodigingen versturen. Zo weet je zeker dat de overleden persoon een prachtig afscheid krijgt want dat verdient hij of zij. 

 

Bel de verzekeringsmaatschappij

Het is erg belangrijk om de verzekeringsmaatschappij van de overleden persoon op de hoogte te stellen van het overlijden. Doorlopende verzekeringen worden dan stopgezet en als de persoon ook een verzekering had in het geval van overlijden, dan worden de kosten van de uitvaartzorg en begrafenis vergoedt. Als je de verzekeringsmaatschappij dus niet op de hoogte brengt, dan is de kans erg groot dat je de kosten zelf moet betalen. Een uitvaart, begrafenis en het onderhouden van een graf is zeker niet goedkoop. Soms lopen de kosten op tot wel meer dan tienduizend euro. Bel dus altijd voor de zekerheid de verzekeringsmaatschappij van de overleden persoon op. 

 

Laat de woning ontruimen

Als een persoon is komen te overlijden, dan is het belangrijk dat de woning na het rouwen en begraven van de persoon wordt ontruimd. De woning moet namelijk zo snel mogelijk beschikbaar komen voor de volgende huurder of de woning moet verkocht worden. Als je hier lang mee wacht, dan kunnen de kosten enorm oplopen en die kosten worden niet vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Het ontruimen van een woning kan je ook overlaten aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontruimen van de woning van een overleden persoon. Zij hebben er ervaring mee en gaan daarom ook altijd op een respectvolle manier om met de meubelen en spullen van de overleden persoon. Zij kunnen de meubelen naar de milieustraat brengen, maar ook tijdelijk voor je opslaan.

Geef een reactie