De beste raambekleding

Interieur is natuurlijk zeer subjectief. Iedereen vindt iets anders leuk. Dat is niet gek, maar trends zijn hier wel uit te trekken. Ook kunnen we van bepaalde eigenschappen wel zeggen dat deze over het algemeen zeer goed zijn te noemen. In deze blog krijg je daarom de beste raambekleding zo op een dienblaadje voorgeschoteld. Lees vooral verder als je benieuwd bent naar onze suggesties en zelf nog raambekleding zoekt!

Jaloezieën

Jaloezieën zijn een veelgebruikte soort raambekleding, en dat is niet gek. Ze zijn er in veel soorten en maten. Zwarte houten jaloezieën, aluminium jaloezieën; je hebt alle keuze. Je kunt jaloezieën kopen in meubelzaken, woonwinkels, en meestal ook wel via een binnenhuisarchitect. In al deze winkels kun je de producten zien en een sfeerimpressie krijgen. Deze winkels leveren vaak ook stalen en monsters (tegen een vergoeding), zodat je thuis je keuze kunt testen. Als je je zorgen maakt over het nauwkeurig opmeten van ramen, kunnen inrichters en sommige winkels dit voor je doen. Als de jaloezieën niet goed passen, maken zij het op hun kosten in orde. Als je jaloezieën online koopt, ben je zelf verantwoordelijk voor de nauwkeurigheid van de metingen; als de jaloezieën niet goed passen, is dat jouw probleem. Hoewel je op deze manier geld kunt besparen, kan de kwaliteit van de jaloezieën variëren; pas op voor onbekende merken en vraag of de jaloezieën van goede kwaliteit. 

Gordijnen

Gordijnen zijn ook geen onbekend begrip. De beste gordijnen zijn prijzig, maar dan heb je ook wel wat. Wederom heb je hier weer keuze tussen allerlei soorten, maten en materialen wat betreft de gordijnen. Van linnen gordijnen tot aan verduisterende gordijnen op maat; de keuze is reuze! Bij het kiezen van gordijnen voor een woonkamer is het belangrijk om er een paar te kiezen die een gastvrije en vrolijke uitstraling hebben. Tegelijkertijd moeten ze voldoende licht door de ramen naar binnen laten stromen. Voor de slaapkamer is het belangrijk een gordijn te kiezen dat een sfeer creëert die bevorderlijk is voor slapen en ontspannen. Je wil de kamer voldoende kunnen verduisteren om te kunnen slapen, maar vermijd gordijnen met te donkere kleuren, omdat dit de kamer kleiner kan doen lijken. 

Ook is het belangrijk om een gordijn te kiezen dat past bij de algehele stijl van de kamer; met name de kleur van de muren, het tapijt of de vloer en ander meubilair zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Geef een reactie