Wat zijn de voor- en nadelen van een laminaat vloer?

Als je gaat verhuizen, is de kans groot dat je graag een nieuwe vloer wilt laten aanleggen. Het kiezen voor de juiste vloer kan echter nogal wat problemen met zich meebrengen. Een vloer zul je niet snel vervangen en het is dan ook wel zo fijn als je een weloverwogen keuze kunt maken. Om dit te kunnen doen is het nodig de voor- en nadelen van verschillende vloeren te kennen. Zo kun jij straks intrekken in je nieuwe huis met een vloer van een hoge kwaliteit voor een schappelijke prijs.

 

De voordelen van een vloer van laminaat

Wanneer je kiest voor een laminaat zul je uit een hoop verschillende soorten vloeren kunnen kiezen. Laminaat is een erg populaire vloer, zowel de afgelopen jaren als de tientallen jaren hiervoor. Zo heb je onder andere een laminaat visgraat vloer en een laminaat tegel vloer. Ook zul je uit een grote hoeveelheid verschillende kleuren en merken kunnen kiezen. Doordat het product al voor een langere tijd op de markt is, is er een grote variatie aan vloeren op de markt. Dit heeft er ook voor gezorgd dat de kwaliteit van de vloeren is toegenomen en er altijd wel iets tussen zit wat past in je huis. De laminaatvloeren zijn vochtbestendig en gaan relatief lang mee. Ook zullen de vloeren niet verkleuren als er bijvoorbeeld meubilair opstaat. Het is een vloer die eenvoudig te onderhouden is en bovendien ook vrij eenvoudig zelf is aan te leggen. 

 

Nadelen van een laminaat vloer

Bij een pvc vloer zijn er contactgeluiden, dit heb je helaas bij een laminaatvloer niet. Dit zorgt ervoor dat je buren sneller zullen horen dat je aan het lopen of springen bent. Wel kun je door een goede ondervloer aan te leggen het geluidsoverlast tegen gaan. Dit zal echter wel weer extra kosten met zich meebrengen. Het is dus aan jou om de overweging te maken of dit de extra kosten waard zijn. Er zijn nog enkele andere nadelen, maar deze verschillen per soort laminaat. Zo zal een hoge kwaliteit vloer een stuk minder nadelen met zich meebrengen. Door een hoge kwaliteit vloer te kopen zul je dus een stuk meer van de vloer kunnen genieten, maar voor sommige mensen zal dit het extra geld niet waard zijn. Als dit het geval is, is een laminaat vloer nog steeds een goede optie voor bij jou in huis.

Geef een antwoord